Reguli pentru o ambianta perfecta

1.       Tineti cont de proportii!

Numarul textilelor alese pentru o camera este minim 3. Pentru armonie se opteaza in general  pentru numere impare. De exemplu cifra trei are un efect de echilibru si niciodata nu da gres.Cand va alegeti modelele tineti cont de regula 60/30/10! Aceasta regula reprezinta dispunerea armonioasa a culorilor si texturilor.  De exemplu primul model, va trebui sa ocupe o proportie de 60 % . Acest model este cel mai important, el va trebui sa fie printat sau brodat la scara mare, al doilea model va trebui sa ocupe 30% din spatiul camerei, iar modelul sa fie  jumatate din scara primului ales. Daca primul model ales are motiv organic, de exemplu flori, al doilea ar putea fi geometric (dungi, carouri), dar cu conditia sa se regaseasca in cele doua aceleasi nuanta de culoare. Ultimul model trebuie sa fie in procent de 10 % in camera si poate fi similar cu oricare din celelalte doua. Un model floral mic merge de minune cu un motiv floral mare, sustinut de un model de carouri.

karelian1
beverly1

2.       Inspirati-va!

 Inspiratia o puteti gasi in orice! Poate fi culoarea dumneavoastra preferata, un material preferat, un articol din garderoba dumneavoastra, o pictura, o fotografie sau un artist preferat, de asemnea va puteti  inspira din natura, unde se gasesc cele mai frumoase texturi si culori pentru perdele si draperii.

3.       Alegeti aceeasi intensitate!

 Pentru un rezultat fabulous evitati alaturarea nuantelor pastel de culorile primare. De exemplu un print floral mare in draperie, alaturi de un print floral mic in tapiterie si un model cu dungi  in pernutele decorative se vor imbina perfect daca se regaseste aceasi culoare in toate cele trei variante.

4.          Alaturari de alb

Atunci cand optati pentru o camera unde predomina nuantele de alb, acestea trebuie sa faca parte din aceasi gama. De exemplu in cazul in care aveti o nuanta de alb mai deschisa decat cealalta, una dintre cele doua va iesi prea mult in evidenta , provocand un dezechilibru in ambientul dumneavoastra.

5.          Functia atrage culoarea si modelul!

Modelul materialului are un rol foarte important in crearea unei atmosfere, mai ales daca se doreste evidentierea unei anumite parti din camera prin perdele si draperii. De  exemplu pentru living puteti opta pentru un model complex ce sugereaza dinamismul, iar in dormitor alegeti o varianta de model in tonuri linistite pentru a promova calmul si stareade liniste.

Alb- Perdeletapet.ro

Va punem la dispozitie o gama larga de modele si texturi pentru perdele si draperii, cu propuneri venite direct de la designerii nostrii, pentru un rezultat negresit in ambientul caminului dumneavoastra. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va alegeti o gama cromatica preferata!

Va asteptam in showroom-ul nostru din Strada Popa Tatu nr 39. sau la adresa de email office@perdeletapet.ro  pentru mult mai multe idei  si sfaturi.

Articol scris de Maria Miu – Designer Dalila Interior Concept

Designer -Dalila Interior Concept

newspaper templates - theme rewards

× How can I help you?